Provocarea de slabit combinand mai bine alimentele: 2 Noiembrie

Motto-ul zilei de azi a insumat o parte din lucrurile pe care le-am tot povestit de cand am inceput sa scriu zilnic despre ceea ce mananc: “Atunci cand gresesti, nu te bate pe tine prea tare”.

Multe dintre persoanele pe care le cunosc, dar si eu, sunt foarte perfectioniste. Atunci cand isi propun ceva, se asteapta doar la perfectiune din partea propriei persoane. Problema cu perfectiunea e ca este foarte obositoare si greu de intretinut. Si atunci cand gresim, in loc sa analizam ce nu a mers cum trebuie si sa ne gandim cum sa facem mai bine data viitoare, de multe ori scoatem “biciul” si ne ardem cate una zdravana: “Trebuia sa fiu in stare sa ma abtin sa mananc a doua prajitura, nu voi reusi niciodata”, “Nici acum nu am reusit sa fac asta, nu cred ca este pentru mine”. Sau variantele hard-core: “Sunt un/o proasta/prost, incapabil”, etc.

Cuvintele conteaza foarte mult, la fel ca si atitudinea noastra fata de greseala. Cea mai buna cale pentru psihicul nostru cred eu, este sa ne spunem ok, ce pot face pentru ca data viitoare sa nu se mai intample? Pai asta, asta si asta. Bun. Voi stii mai bine data viitoare. 🙂

Eu asta incerc sa fac legat de stilul de viata mai curat pe care lucrez sa il adopt: sa observ ce ar putea sa fie imbunatatit si sa incerc pana cand imi iese si foarte important, pana cand devine obicei.

Atunci cand avem in permanenta degetul critic propriu indreptat catre asupra noastra, suntem mereu intr-o stare de anxietate.

Cum vi se pare? Are sens?

Ce am mancat Miercuri 2 Noiembrie:

Mic dejun: Fresh de mere si la ceva timp prune uscate.

Gustare: 1 mar golden mare

Pranz: Praz cu orez si alte legume la cuptor. Salata de rosii.

Gustare: 1 mar

Cina: Somon cu brocoli si salata.

Pe maine!

Ne puteti urmari pe:
2

Comments

comments

Aboneaza-te la Newsletter