Planurile pentru urmatorul an: Calatorii, mai putina risipa, plata in avans la credit si alte cateva

Am revenit la scrisul pe blog dupa o perioada maricica de pauza in care am avut timp sa ma gandesc la directia in care vreau sa merg in continuare, ce vreau sa fac, despre ce vreau sa scriu, cum imi doresc sa devin ca om.
Tot punand pe hartie planurile, recitind, imbunatatind si revizuind, am reusit sa stabilesc o lista de lucruri importante pentru mine pe care vreau sa le obtin, sau imbunatatesc pe durata unui an. Adica pana la anul pe vremea aceasta.
Lista ma ajuta sa imi concentrez eforturile in zonele care conteaza pentru mine si sa elimin/reduc lucrurile pe care nu si-au facut loc in lista de prioritati.
Obiectivele trebuie setate la timpul prezent (sunt realitatea pe care vreau sa creez), sa fie pozitive (vreau sa nu fiu bolnav nu e un obiectiv corect pentru ca atunci cand spunem asta, ceea ce vedem pe ecranul nostru intern suntem noi bolnavi), si sa fie cuantificabile (cum stiu ca am ajuns acolo unde am vrut: vreau sa slabesc vs am 54 kg).
Cu toata teoria in minte, urmeaza lista mea:

1. Calatoresc impreuna cu familia mea la fiecare sfarsit de saptamana. Facem minim doua excursii de minim o saptamana intreaga in fiecare an.
Calatoriile ne-au deschis si ne-au apropiat si intre noi si de oamenii cu care am impartasit experientele si ne-au dat ocazia sa ne dezvoltam cu totii foarte mult. In plus, sunt atat de distractive! Unele din cele mai bune amintiri pe care le avem sunt din calatorii.
Mi-am propus sa experimentez in viata aceasta tot ce are lumea asta frumoasa de oferit.
2. Elimin pe cat posibil risipa in toate sectoarele vietii: mancare, apa, cumparaturi, utilitati, produse de igiena personala, etc. Scopul meu este de a face economii fara a face insa economie la comfort si a deveni obsesiva cu restrangerea, lucru care mi-ar influenta negativ calitatea vietii.
Cred ca se poate trai luxos si fara a epata. Definitia mea pentru lux este de a avea parte de lucrurile si experientele de care am nevoie si care ma umplu cu energie buna, entuziasm si pofta de viata si a renunta la toate cele care nu ofera lucrul acesta. Simplific ritualurile zilnice si saptamanale ca sa obtin mai mult timp pentru relaxare. Luxul se regaseste in acceptiunea mea in simplitate si in a elimina ceea ce consuma energie inutil. Pentru ca restul de energie sa se poata concentra pe experientele care aduc plus valoare vietii de zi cu zi. Punctul acesta aduce un ajutor foarte valoros pentru atingerea obiectivelor 1 si 4.
Voi masura rezultatele raportat la nivelul curent al zilei astazi.
3. Parul meu este sanatos, puternic si moale si il aranjez singura cu minim de efort. Parul este una din bijuteriile cele mai frumoase pe care le are un om, pe langa piele, unghii, dinti, ochi… Parul poate intineri sau imbatrani pe cineva, calitatea sa schimba foarte mult fizionomia.
Momentan inca ma duc la salon o data pe saptamana pentru a-l indrepta pentru ca arat ca la auditiile la Regele Leu daca nu e coafat. Chestie care nu m-a pasionat niciodata sa o masterizez. Mi se pare ca imi ia prea mult timp atunci cand fac eu. Targetul este ca intr-un an, cu dieta si ingrijire corespunzatoare si intensiva sa se repare suficient ca sa pot sa il spal acasa in fix cinci minute cu un sampon si un balsam naturale care sa stea in cap doar pana termin dusul, uscat cu un prosop (probabil mai multe prosoape) si pus putin pe bigudiuri pentru niste onduleuri lejere. Renunt inclusiv la foehn.
Pentru asta mai am de gasit pe cineva care sa stie sa ma ajute sa imi aranjez parul singura, usor, pentru cele mai bune rezultate si fara substante chimice.
4. Achit o treime din creditul la casa
Asta e cel mai provocator element de pe lista pentru ca pentru realizarea lui e nevoie ca micul meu business sa creasca si ajunga mare. Actiunea aceasta face parte dintr-un plan mai mare, pe 3 ani de zile pentru achitarea integrala in avans a creditului.
 6. Ajung si ma mentin la 54 kg si cu o masa musculara bine definita. Acum am 58 kg. 
Respect pe cat posibil principiul combinarii alimentelor. Imi ating scopul fara a ma infometa. Consum minim 50% alimente crude la fiecare masa.
7. Calatoresc minim o data la Business Class pe un zbor lung. 
Ating acest obiectiv fara a face o gaura long lasting in buget.
 8. Sunt platita pentru prima data pentru a scrie pe blog pentru a sustine ceva in care cred.
 🙂
9. Imi imbunatatesc miopia cu exercitii pentru ochi: http://www.bateseyeexercises.com/myopia.php
Am contemplat vreme mai indelungata cu ideea corectarii dioptriilor cu operatie laser (eu am -4 la ambii ochi ceea ce inseamna ca nu pot vedea nici aproape prea bine fara ochielari/lentile). Insa imi doresc sa incerc si o metoda aceasta neinvaziva inainte sa ma decid impreuna cu un doctor cum sa procedez mai departe.
Lista o pastrez deschisa la a-i adauga elemente noi, pe masura ce avansez cu punctele actuale si ma cunosc mai bine.
Am sa scriu regulat pe blog despre progresul pe care l-am facut pentru a tine un jurnal care sa ma ajute sa tin evidenta evolutiei lucrurilor.
Pe curand! 🙂
Ne puteti urmari pe:
Follow by Email2
Facebook0
Facebook
Google+0
https://aftermorningcoffee.com/planurile-pentru-urmatorul-an-calatorii-mai-putina-risipa-plata-in-avans-la-credit-si-alte-cateva/
Twitter

Comments

comments

Aboneaza-te la Newsletter